One Little Word 2019

pier 569314 640 1 - One Little Word 2019

One Little Word 2019

Op het blog van Marije las ik over “One Little Word 2019.”  Het leek mij leuk om ook een woord te kiezen waar ik in 2019 naar toe wil gaan leven. Benieuwd wat mijn woord is? Lees dan snel verder.

A single word can be a powerful thing

Precies! Dit las ik op de site van One Little Word, dat is bedacht door Ali Edwards in 2006. Het is de bedoeling dat het woord dat je kiest, die met je “meelift” door het jaar heen. Ik vind dit een hele leuke traditie en doe er graag aan mee.

2018 was een jaar waarin ik veel leerde over assertiviteit, probeerde meer rust te nemen en dingen in perspectief te zien. Of ik hierin geslaagd ben? Grotendeels wel. Ik kijk terug op een jaar vol uitdagingen en helaas is een uitdaging niet gelukt. Hier schreef ik begin vorig jaar een blog over. Ik heb mijn eigen artikel drie keer gelezen en een traan gelaten. Maar…ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten.

Mijn woord voor 2019 is..

Mijn One Little word voor 2019 is “Achieve”. Ik heb een aantal dingen die ik dit zou willen bereiken.

  1. Mijn levensstijl zodanig aanpassen, dat ik deze volhoud en “normaal” word en dat ik minstens 10 kilo kan afvallen (om mee te beginnen..er moet veel meer af voor een gezond gewicht)
  2. Mijn manuscript afmaken. Ja, ik weet dat ik dit al meerdere malen heb gedeeld met jullie, maar nu heb ik eindelijk een plan van aanpak. De maand januari ga ik hier heel goed voor gebruiken.
  3. Verder gaan met assertiviteit / stresshantering / leren luisteren naar mijzelf.
  4. Alleen dingen doen waar ik voor de 100% achtersta.
  5. Mijn blog uitbreiden naar een “groter” project. Wat dit precies is, heb ik zelf nog niet helemaal duidelijk voor ogen. In mijn notitieboekje staan nog losse kreten, maar ik hoop hier wel aan te kunnen werken.

Welk doel zou jij dit jaar willen bereiken?

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.